Pressträff – GRÖNT VATTEN på Grand Hôtel

Posted on Maj 12, 2012 in Hälsa | 2 comments

Igår var jag på en pressträff på Grand Hôtel om en ny produkt på marknaden - GRÖNT VATTEN från Svenska Örtmedicinska Institutet (som också gör välkända Kan Jang). Det är en ny ”hälsodryck” som just nu håller på att lanseras på marknaden. 

”Ett funktionellt vatten” – som de kallar det med välgörande örter såsom rysk rot, schisandra och indisk ginseng. Vi är ju vana vid att höra att vitaminer, mineraler och antioxidanter är hälsosamma och livsnödvändiga (och det är de). Förutom dessa är nu adaptogener ett ”nytt” begrepp att lägga på minnet i detta sammanhang. Dessa har som funktion att tillsammans verka för att balansera kroppen och öka kroppens förmåga till anpassning av faktorer som påverkar, så att kroppen inte skadas. Detta ska leda till bättre fokusering, bättre ork, mer lugn, ökad prestationsförmåga etc. I motsats till kaffe (som stimulerar nervsystemet under kort tid), har adaptogener förmågan att balansera t.ex. ämnesomsättningen och hormonbalansen och få en längre effekt.  

Smaken är väldigt uppfriskande och inte alls för söt och den innehåller en liten mängd fruktos för just smakens skull. Dessutom ett kolsyrat vatten, som gör den mer fräsch. 

Jag tror att produkten verkligen kommer att slå genom snart i och med den stora hälsotrenden som råder. Tack för en trevlig pressträff!

Det bjöds på smoothie à la Grönt Vatten, mmm…

2 Comments

  1. Oj nu var det länge sen jag var här inne o kikade. Nu så :) Kul att läsa om vätternsatsningen! LYcka till!
    Kram

    • Tack Sofia! :-) Kram

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>